Rad

5.10.2020. dobio sam svoje prvo volontersko zaposlenje na 6 mjeseci i to kod Nikole Uzelca. Pomagao sam osobama s invaliditetom. Bilo mi je lijepo, ali je kratko trajalo jer se moraju zaposliti i druga djeca s oštećenjima. Osjećao sam se sretno jer sam i ja postigao što i drugi, zdravi ljudi. Osjećao sam se vrijednim. Trebali bi nas češće zapošljavati i na drugim radnim mjestima kao u skladištima, prodavaonicama, kuhinjama kao pomoćno osoblje… Ali nas kao takve zaboravljaju.

Ja sam Goran i volim raditi u atletskom klubu gdje pomažem svojim prijateljima u kolicima, dodajem im stvari, boče i osjećam se korisnim i nije mi ništa teško.

Ponekad s mojima idem u kafić i to mi je jako lijepo, družiti se i izaći na sunce zajedno na kavu.

Rijeka 21

Već godinama sam uključen i u Udrugu za sindrom Down – Rijeka 21. Tu se družimo, imamo radionice, crtamo, kuhamo. Svi imaju divnu dušu i čista srca i podržavaju me u svemu što me čini sretnim.

 

Goranov blog nastao je u sklopu projekta Zajednica skrbi. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Stajališta izražena na ovoj stranici isključiva su odgovornost Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Organizacija aktivnosti sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 494.363,08 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 74.154,46 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 420.208,62 kn.

Search
Close this search box.