Close

Udruga za Down sindrom RIJEKA 21 nastala je kao izraz želja da postane organizacija za zastupanje interesa osoba sa sindromom Down. Cilj udruge je poticanje, pomaganje i razvoj procesa uključivanja svih osoba sa sindromom Down u sve segmente života zajednice.

Udruga za Down sindrom – Rijeka 21 smještena je u Rijeci i na prostoru Primorsko-goranske županije okuplja osobe s Down sindromom i njihove obitelj te volontere i sve zainteresirane u želji za zajedničkim druženjem, raznolikim aktivnostima, ali pružanjem informacija i potpore obiteljima te senzilibliziranjem javnosti o problemima osoba s DSom s ciljem inkuluzije korisnika u sve segmente života zajednice.

Uz financijske poteškoće i nedostajuće potpore koje nam je pružalo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, trenutne aktivnosti su usmjerene ka druženje sa članovima kroz likovne radionice, igraonice, odlaske u kazalište i zabave dok obiteljima pružamo informiranje o pravima, podršku i grupnu terapiju uz stručno vodstvo psihijatra. Cilj nam je u narednom razdoblju organizirati i stručnjake poput logopeda koji bi pratili i radili s najmlađim članovima.

Sve potrebne informacije u svezi s učlanjenjem, kao i ostale informacije o Udruzi možete dobiti na mobitel 091-5124630 ili možete poslati upit elektroničkom poštom klikom na kontakte.

POSTANI ČLAN ILI VOLONTER