Plivanje

Počeo sam se baviti plivanjem sa 6 godina u svom rodnom gradu Banja Luci. Išao sam na bazen u Laktaše zimi, a ljeti sam s roditeljima išao na rijeku Vrbas koja je bila blizu naše kuće. To je brza i hladna rijeka, ali bilo je dosta plivača. Nismo mogli ići daleko i duboko jer je bilo opasno.

1993. izbjegao sam iz rodnog grada zbog rata. Odselili smo u Rijeku. Pohađao sam školu u ulici Senjskih uskoka s djecom s posebnim potrebama. Odmah sam se uključio u treniranje na bazenima Kantrida. Išao sam i u Pulu i tamo sam plivao. Naučio sam sva pravila i sve sam svladao, stil leđno i prsno. Moj najdraži trener zvao se Zvonko Brozić koji me svugdje vodio. Odlazio sam na takmičenja i osvajao medalje. Najbolje sam plivao leđno. 22.listopada 2014. prošao sam kvalifikacije i bio jako dobar, te sam osvojio odličan rekord 18,25 na prvenstvenu Hrvatske. Osvojio sam prvo mjesto. Nakon toga sam osvojio i drugo mjesto s rezultatom 17,27 i tu sam osvojio medalju za 2.mjesto u plivanju prsno na 25 m.
No 2015. godine sam operiran i stavljen mi je pacemaker, pomoćnik mom srcu. Zbog zdravlja sam morao prekinuti s plivanjem. Bio sam tužan jer mi je plivanje bilo omiljeni sport. Ostale su mi uspomene na moje leđno plivanje, no i dalje mogu prsno plivati, roniti i uživati u vodi. To je velika ljubav. Sretan sam kad sam u vodi, opušta me i radujem se svakoj minuti u vodi. Iako sam se bavio atletikom i plivanje mi je u srcu.

Goranov blog nastao je u sklopu projekta Zajednica skrbi. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Stajališta izražena na ovoj stranici isključiva su odgovornost Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Organizacija aktivnosti sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 494.363,08 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 74.154,46 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 420.208,62 kn.

Search
Close this search box.