Atletski klub

Uz klub „Srce“ uključio sam se i u atletski klub te se atletikom i danas bavim, i takmičim se i osvajam medalje. Putovao sam s atletskim klubom Rijeka svuda pa i u Grčku. To je bilo moje prvo putovanje avionom. Osim toga putovao sam u Slovačku te po natjecanjima po cijeloj Hrvatskoj.

U atletskom klubu aktivan sam od 10.10.2006. i sretan sam što sam dio uspješnog tima koji svojim trudom i predanošću ostvaruje uspjehe na natjecanjima širom Lijepe naše. Ponosni smo mnogim osvojenim medaljama u raznim disciplinama: trčanje na 100, 200, 400, 800 1500m te bacanje kugle, diska i koplja. Bio sam državni prvak pojedinačno i ekipno na Croatian Open 2014., 2015. i 2016.

Na prvi nastup išao sam s ekipom: Međio, Ivan, Edin, Muhamed, Toni, Kristijan, Miodrag, Denis, Sara, Dorotea i dvoje paraolimpijaca Miroslav i Milka. To je bila zlatna generacija uz najbolje trenere Zvonka i Nives. Na turniru u Varaždinu osvojili smo zlato, srebro i broncu i bili presretni i puni nade za daljnja osvajanja. Bio je to najsretniji dan jer mi je sport produžio život. Bacao sam kuglu, disk, koplje i trčao.

Na mom drugom nastupu u Varaždinu, 2014. ja sam osvojio broncu u bacanju koplja. Te godine s nama je bila i Milka Milinović koja nam je dala veliku podršku, a ujedno je osvojila i zlatnu medalju.

Vjerni svom klubu ostali su Dorotea, Kristian, Goran, Sanjin, Miodrag, Davor, Zvonko, Miroslav, Milka i ja. Zajedništvo i ljubav prema atletici stvorila je najbolju, zlatnu generaciju. Želim sretnu 15. godišnjicu AK „Srce“ uz želju i nadu da ćemo još dugo uživati i veseliti se uspjesima uz naše najbolje trenere.

Pula Medulin

Jedne lijepe sunčane subote krenuli smo iz AK srce na takmičenje u Pulu. Jako nam je bilo lijepo. Družili smo se, takmičili, borili za bodove i postali pravci. Bilo nas je 15 sportaša. Mladi su se trudili i osvojili sve što su mogli, a mi smo im pomogli i veselili se s našom ekipom iz Rijeke. Od srca dajemo sve da budemo najbolji. Vjerujem da su i ostali puni optimizma za buduće treninge. Gostovali smo u hotelu u Medulinu – Park Plaza Belvedere. Bilo je puno grupa prijatelja i svi smo se družili, slavili. Bilo je jako lijepo zahvaljujući našem treneru Zvonku i trenerici Jasmini koji su divni ljudi koji nas vode u još veće pobjede. Svi smo im se zahvalili jer nas tješe i borde u dobru i zlu. Ponosan sam na sve naše mlade cure i dečke, kao i na nas starije jer svi osvajamo puno bodova i idemo još dalje do pobjede.

Slovačka

20.11.2009. godine išli  nas je 6  na takmičenje u Slovačku. Glavni grad je Bratislava i jako je lijep. Upoznali smo mnogo prijatelja i dosta medalja osvojili. Družili smo se, plesali, pjevali i razgovarali uz pomoć prevodioca. Tamo sam osvojio 1 zlato, 2 broncu i ostvario jako dobar rezultat.

Velika Gorica

Išli smo u Veliku Goricu 9.1.2010. s AK „Srce“. U autobusu smo pjevali, a u povratku bili još glasniji. U Veliku Goricu su došli klubovi iz Zagreba, Pule, Varaždina, Vinkovaca, Gorice, Splita. Ovdje smo grupno osvojili nekoliko medalja, a ja sam osvojio 3 zlata, 1 srebro i 1 broncu.

Zagreb

Godine 2022. bio sam u Zagrebu na takmičenju i osvojio brončanu medalju, a grupno smo osvojili pehar. Lijepo se osjećam kad nešto osvojimo. Poslije Zagreba više nisam mogao ići na takmičenja jer sam oštetio kičmu i više ne treniram. To me jako rastužilo, no utješio me trener da ću biti i dalje dio klub i pomagati mladima, a nekad ću i ja malo trenirati, no najviše pomagati treneru i trenerici jer mi produžuje život kad sam u društvu svojih prijatelja. No tako sam završio sportsku karijeru.

Kroz mojih 16 godina treniranja u Atletskom klubu „Srce“ kao samostalni sportaš osvojio sam 24 medalje, 3 zlata, 11 srebra i 10 bronci

Goranov blog nastao je u sklopu projekta Zajednica skrbi. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Stajališta izražena na ovoj stranici isključiva su odgovornost Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Organizacija aktivnosti sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 494.363,08 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 74.154,46 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 420.208,62 kn.

Search
Close this search box.