Close

Svjetski dan Down sindroma, 21.3.2015., Korzo

UN je 2011. donio odluku da se 21.3.  obilježava kao Svjetski dan Down sindroma obzirom da simbolički predstavlja 3 kopije 21.kromosoma što je specifičnost osoba s Down sindromom. Na naš dan, oblače se rasparene, vesele čarape koje ukazuju na bogatsvo raznolikosti svih nas, cijelog društva, no i omogućavaju da kroz uočljivost različitih čarapa progovorimo o nevidljivosti osoba s Down sindromom u našem društvu, o teškoći realizacije njihovih prava i inkluzije u život zajednice.

Udruga Rijeka 21 provest će svoj dan na Korzu od 10-18h sati, prodajući radove svojih članova i volontera te družeći se s građanima na našoj glavnoj šetnici. U 10:30h pridružit će nam se i gradonačelnik Vojko Obersnel, a u 11h i umjetnice i umjetnici HNK Ivana pl. Zajca. Pozivamo sve građane da na prvi dan proljeća obuku šarene čarape i veselo prošetaju Korzom te nas pozdrave na štandu pored pošte.

Također, Art-kino Croatia pridružilo se obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma te će u 13h premijerno prikazati film Eve Kraljević “Lijepo mi je s tobom, znaš” o njenoj sestri s Down sindromom. Poslije film porazgovarat ćemo u atriju uz čaj i kolačiće.

Veselimo se vašem dolasku i nadamo se da ćemo zajedno proslaviti proljeće šarenih čarapa!

POZIVNICA_21_3__R21

 

0 Comments

Comments are closed

POSTANI ČLAN ILI VOLONTER